Galerija slika

 

ŠKOLSKA GODINA 2019./2020. – IZAZOVI ONLINE NASTAVE

Za školsku godinu 2019./2020. vezat će nas lijepa sjećanja druženja, izvrsni školski uspjesi naših učenika, ali i neobičnost prelaska na online nastavu (Yammer) i neugodnost potresa.

 

ŠKOLSKA GODINA 2018. / 2019.

Ove godine rastemo u svakom smislu – donosimo dio naših nastavnih, vannastavnih i vanškolskih aktivnosti.

 

ŠKOLSKA GODINA 2017. / 2018.

Školska godina 2017./2018. bila je godina velikih uspjeha i veselih doživljaja! Donosimo dio naših uspomena na prošlogodišnje školske dane. Podsjetite se nekih izleta, posjeta institucijama, brojnih izložaba i koncerata…

 

USPJEŠAN ZAVRŠETAK JUBILARNE 5. GODINE RADA GIMNAZIJE BUČAR – šk. god. 2016./2017.

Nakon uspješno provedenih ispita državne mature te upisa maturanata generacije 2016./2017. na studije, podsjetimo se slikom na minule školske aktivnosti.

 

ŠKOLSKA GODINA 2016./2017. – NOVI IZAZOVI

U izazov nove školske godine hrabro smo zakoračili brojnim aktivnostima u organizaciji nastavnika i učenika Gimnazije. Bili smo u likovnim galerijama, povijesnom šetnjom upoznali naš grad, obilježili Dan Gimnazije kroz “Bučar-tjedan”, posjetili Gardaland i Salzburg, posjetili Hrvatski sabor i Županijski sud, “mozgali” u Mozgaonici, ugostili udrugu “Uspon” povodom Adventske radionice i obilježili 5. godinu rada Gimnazije Božićnim domjenkom.
Nastavljamo raditi jednakim entuzijazmom i u drugom polugodištu!

 

DOGAĐANJA U 2. POLUGODIŠTU ŠK. GOD. 2015./2016.

Prisjetimo se aktivnosti naših nastavnika i učenika u 2. polugodištu šk. god. 2015./2016.: nazočili smo Danu odškrinutih vrata Zagrebačke filharmonije i Danu otvorenih vrata PMF-a; bili smo u Muzeju iluzija i u HPB-u; maskirali smo se na školskom maskenbalu i trčali na Krosu Sportskih novosti; gledali smo 8D filmiće u Cinema Boxu i posjetili Hrvatski sabor; organizirali smo i realizirali dvije humanitarne akcije: SOCIJALNA SAMOPOSLUGA i, u Tjednu volontiranja, GIMNAZIJA + „USPON“ = PRIJATELJI; proslavili smo 1. rođendan Gimnazije i predstavili se na manifestaciji „Dojdi osmaš, Zagreb te zove“. A imali smo vremena i za učenje.

 

NASTUPI UČENIKA GIMNAZIJE

Nakon uspostave suradnje, odazvali smo se pozivu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te su naši učenici ove godine pripremili i izveli umjetnički dio programa dodjele Državne nagrade za sport „Franjo Bučar“ koja se tradicionalno dodjeljuje na rođendan Franje Bučara, također i Dan Gimnazije, 25. studenog. Koreografiju nastupa plesnog para, Lovre i Karle, osmislio je i s učenicima uvježbao njihov trener, Nicolas Quesnoit iz Športskog plesnog kluba „Zagreb“. Za nastup folklorne skupine učenika Gimnazije Krešimir Šokac, solist Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, izabrao je splet pjesama i plesova iz bogate riznice Baranje. Nastup je obogatio KUD „Čiče“ iz čijeg fundusa su i narodne nošnje koje su učenici nosili.
Folklorni nastup izveli smo i na božićnom domjenku uveselivši roditelje i goste.

 

U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI

Početkom šk. god. 2015./2016. posjetili smo likovnu izložbu, bili na izletu u Gorskom kotaru i održali nastavu TZK u Maksimiru sudjelujući u timskim radionicama Outward Bound Croatie koje su osmišljene za jačanje osobne odgovornosti i timskog rada zajedničkim prevladavanjem prepreka uz osobnu inicijativu.

 

AKTIVNOSTI TIJEKOM GODINE

Prisjećamo se nekih od aktivnosti kroz koje smo učili i družili se: natjecanja udruge UMNA Croatia – „English in Action“, sudjelovanja na simpoziju „Djeca u sportu“ u organizaciji Večernjeg lista i Vertebra Fizie, edukacije o sindromu Down u suradnji s Hrvatskom zajednicom za Down sindrom i Udruge za sindrom Down te projekta za natječaj BASF Croatie – „Junaci budućnosti“.

 

PJEVAČKI ZBOR UČENIKA NA BOŽIĆNOM DOMJENKU

Većina naših učenika prvi se put susrela sa zborskim pjevanjem na ovogodišnjoj radionici „Pjevački zbor“. Njihova prva reakcija bila je sramežljiva, ali je nastavnica Vujnović uspjela „izvući pjevače“ iz učenika i predstaviti domaće i strane skladbe koje su uvježbali organizirajući im nastup na ovogodišnjem božićnom domjenku. Pohvaljujemo rad nastavnice i talent učenika! Cjelokupno božićno raspoloženje u Gimnaziji zaključili smo sudjelovanjem u Utrci Djedova Božićnjaka koja je prvi put organizirana u Hrvatskoj.

 

NOVI POČETAK – ŠK. GOD. 2014./2015.

U novu školsku godinu zakoračili smo radno – projektnom nastavom „Europski dan jezika“ i zabavno – jednodnevnim izletom u Gardaland.

 

ZAVRŠETAK ŠK. GOD. 2013./2014.

Završila je druga školska godina Gimnazije BUČAR. Podsjetite se svibnja 2014. god i izleta u Nacionalni park „Plitvička jezera“ te predzadnjeg nastavnog dana i Otvorenog sata na kojem smo roditeljima naših učenika i jedni drugima prikazali naučeno iz engleskog jezika, njemačkog jezika, talijanskog jezika i latinskog jezika.

 

PRODUKCIJA FOTOGRAFSKE RADIONICE

U 2. pol. šk. god. 2013./2014. o digitalnoj fotografiji učili smo na Fotografskoj radionici koju je vodio Ivica Tomić, instruktor fotografije pri Zagrebačkom foto kino savezu. Osnove Photoshopa naučili smo tijekom Dana otvorenih vrata. Ponosni smo što su najbolje 3 fotografije uvrštene na 4. međuškolsko natjecanje fotografije.

 

PRODUKCIJA RADIONICE „HRVATSKA KULTURNA BAŠTINA“

Naučeno na Radionici kroz 1. pol. šk. god. 2013./2014. pokazali smo u Gimnaziji na božićnom domjenku 13. prosinca. Radionicu je vodio Krešimir Šokac, prof., solist Ansambla LADO, a nastala je u želji upoznavanja i očuvanja dijela naše bogate narodne baštine.

 

POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

Nakon prva dva mjeseca u novoj školi, u novom društvu, podsjećamo se projektne nastave „Europski dan jezika“, izleta u Andautoniu, kajakarenja na Mrežnici i terenske nastave „Na Sljeme, na Sljeme“.

 

MATURALNA VEČERA – JEDAN ZAVRŠETAK ZA NOVI POČETAK

Iako su maturalne večere uvijek pune oprečnih emocija, od sreće do tuge, nama je ipak bilo više zabavno nego tužno.

 

SVEČANO OTVORENJE GIMNAZIJE BUČAR

Pogledajte djelić atmosfere svečanog i emocionalnog otvorenja Gimnazije!

 

Učionice gimnazije BUČAR

Nadamo se da vam se sviđaju nove i moderne učionice naše gimnazije. Bacite oko na našu fotogaleriju i uživajte!

 

Kako bismo bili u skladu s novom Općom odredbom o zaštiti podataka ažurirali smo našu politiku privatnosti i upotrebe kolačića. Kolačiće koristimo kako bismo mogli ispravno prikazati sadržaj i analizirati korištenje web stranice.

U svakom trenutku možete blokirati kolačiće pomoću odgovarajuće postavke web preglednika. Ukoliko blokirate kolačiće, upotreba ove web stranice možda neće biti u potpunosti moguća.

Želite li saznati više o privatnosti i kolačićima, molimo Vas da pročitate Pravila privatnosti i Postavke kolačića.