DAN GIMNAZIJE BUČAR 2017.

Objavljeno: 28. stu. 2017

  |  Ključne riječi: , , , ,

Dan Gimnazije BUČAR obilježavamo svake godine povodom rođendana dr. Franje Bučara (rođen je 25. studenog 1866.), a kojeg nazivamo “Otac hrvatskog sporta” i “Otac hrvatskog olimpizma”.

I ove godine obilježili smo ga educiranjem naših učenika i prijatelja o velikanu Bučaru. S učenicima smo 24. studenog pješačili na Sljeme. Malo fizičke aktivnosti, prekrasan dan, zabava i grah na Puntijarki svima su “napunili baterije”. Sviđa nam se nanastavni dan, Dan Gimnazije BUČAR!

U subotu, 25. studenog, na poziv Središnjeg državnog ureda za šport, nazočili smo dodjeli Državne nagrade za sport “Franjo Bučar” koja je ove godine prvi put organizirana u Hrvatskom saboru. Čestitamo ovogodišnjim dobitnicima nagrade BUČAR!

Kakav bi to tradicionalan Dan Gimnazije bio bez posjeta grobu Franje Bučara? U ponedjeljak, 27. studenog, dio učenika je u pratnji nastavnika otišao na Mirogoj upaliti svijeće i odati počast velikanu hrvatskog sporta iz čije ostavštine ćemo izdvojiti: poticanje treniranja nogometa, tenisa, umjetničkog klizanja, hokeja na ledu, mačevanja; bio je član Međunarodnog olimpijskog odbora (1920.-1946.) te osnivač i predsjednik Jugoslavenskog olimpijskog odbora, a i organizator nastave tjelesnog odgoja… I još puno toga. Veliko HVALA Bučaru!

Pogledajte galeriju slika:
Komentari su
isključeni