PRIGOVOR NA BODOVANJE I/ILI OCJENJIVANJE ISPITA DM-a

Objavljeno: 10. srp. 2024

  |  Ključne riječi: , , , ,

Dragi učenici,pogledajte svoje skenirane ispite DM-a na vašim sučeljima u aplikaciji. Ako smatrate da ste prilikom ispravljanja i/ili ocjenjivanja vaših ispita DM-a oštećeni, možete podnijeti PISANI PRIGOVOR u školi u petak, 12. srpnja od 9 do 11 sati. Prigovor ispunjavate u školi.Prenosimo dio Pravilnika o polaganju DM-a:

Članak 43. (NN 41/1953/21)

(1) U slučaju sumnje u nepravilnosti u provedbi ispita državne mature ili u postupke koji su nastali kršenjem pravila o provedbi ispita te na bodovanje ispita učenik odnosno pristupnik može podnijeti prigovor.

(2) Pisani prigovor u svezi s nepravilnošću u provedbi ispita može se podnijeti najkasnije u roku od 48 sati od pisanja ispita.

(3) Pisani prigovor na bodovanje ispita može se podnijeti u roku od 48 sati od objave rezultata ispita, a u njemu mora biti naznačeno na koji se zadatak odnosi te objašnjeno u čemu se sastoji nepravilnost.

(4) Prigovor iz stavka 2. i 3. ovoga članka učenik podnosi ispitnome povjerenstvu, a pristupnik Centru.

(5) Mišljenje o opravdanosti razloga podnošenja prigovora učenika donosi ispitno povjerenstvo i prosljeđuje ga Centru.

(6) Odluku o prigovoru učenika odnosno pristupnika na bodovanje donosi Centar u roku od pet radnih dana od isteka roka iz stavka 3. ovoga članka.

(7) Učenik odnosno pristupnik koji nije zadovoljan odlukom Centra iz stavka 6. ovoga članka, može u roku od jednoga dana od dana donošenja odluke podnijeti prigovor na odluku Centra Upravnom vijeću Centra koje donosi odluku u roku od dva dana od dana primitka prigovora.

(8) U slučaju da Centar utvrdi da je prigovor u svezi s nepravilnostima u provedbi ispita državne mature ili postupcima koji su nastali kršenjem pravila o provedbi ispita opravdan, Centar može odrediti ponovno polaganje ispita sukladno članku 38. stavcima 5. do 8. ovoga Pravilnika.

Komentari su
isključeni

Kako bismo bili u skladu s novom Općom odredbom o zaštiti podataka ažurirali smo našu politiku privatnosti i upotrebe kolačića. Kolačiće koristimo kako bismo mogli ispravno prikazati sadržaj i analizirati korištenje web stranice.

U svakom trenutku možete blokirati kolačiće pomoću odgovarajuće postavke web preglednika. Ukoliko blokirate kolačiće, upotreba ove web stranice možda neće biti u potpunosti moguća.

Želite li saznati više o privatnosti i kolačićima, molimo Vas da pročitate Pravila privatnosti i Postavke kolačića.