Europska godina kulturne baštine 2018.

Objavljeno: 23. velj.. 2018

  |  Ključne riječi: , , , , , , , , ,

logo

Gimnazija BUČAR obilježit će Europsku godinu kulturne baštine 2018. Na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini pripremljen je veliki broj događanja i na taj se način Republika Hrvatska priključuje europskoj proslavi sa zajedničkim ciljem podizanja svijesti o važnosti i značenju kulturne baštine. Naša škola podržava inicijativu i aktivno se uključuje u osvješćivanje svih dionika Gimnazije BUČAR o hrvatskom kulturnom nasljeđu cjelogodišnjim programom posjeta, promicanja vrijednosti tradicijskog nasljeđa i učenjem o najznačajnijim biserima naše baštine. U suradnji s ostalim institucijama organizirat ćemo našim učenicima brojne aktivnosti.

Kulturna baština je živo tkivo naših života i društava. Okružuje nas u gradovima u kojima boravimo, doživljavamo je neposredno u krajolicima, u susretima s raznovrsnim arhitektonskim ostvarenjima, skulpturama, arheološkim kopnenim kao i podvodnim nalazištima. Ne čine je samo književnost, umjetnost i umjetnički predmeti već i tradicijska znanja i umijeća, zanati koje učimo, priče koje pričamo, hrana koju jedemo, glazbu koju slušamo i filmovi koje gledamo. Kulturna baština okuplja zajednice i gradi zajedničko razumijevanje društva i mjesta u kojima živimo.

Gimnazija BUČAR priključila se obilježavanju Europske godine kulturne baštine 2018. Započeli smo izložbom kojom je i započela Europska godina kulturne baštine 2018. u Republici Hrvatskoj. U Galeriji Klovićevi dvori 16. veljače posjetili smo izložbu „Vlaho Bukovac 1/3 – pariško razdoblje 1877. ‒ 1893.“ Nastavili smo 20. veljače 2018. koncertom u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži održanim u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“. Programom su predstavljene dvije najbolje hrvatske opere – „Nikola Šubić Zrinjski“ i „Ero s onoga svijeta“.

1
2
3
4

Komentari su
isključeni