EUROPSKI TJEDAN PROGRAMIRANJA

Objavljeno: 14. lis. 2019

  |  Ključne riječi: , , , , , , , , ,

Europski tjedan programiranja je inicijativa koja slavi kreativnost, rješavanje problema i suradnju izraženu pomoću kodiranja i računalnog razmišljanja. Prošle godine ova inicijativa je okupila 2,7 milijuna sudionika širom Europe i potpora je učiteljima i nastavnicima u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju koji traže i/ili razvijaju vlastite ideje i materijale za poučavanje, te razvijaju scenarije učenja pomoću kojih uvode računalno razmišljanje i kodiranje u učionice.

Ove godine i Gimnazija BUČAR sudjeluje u Europskom tjednu programiranja – Europe Code Week. Radionicu “Hardver i softver računala – Sklopovlje i programska podrška računala” organizira prof. Saša Tatar pod nastavom Informatike u srijedu, 16. listopada 2019.

Cilj radionice je upoznavanje s dijelovima računala i programskom podrškom. Na radionici će se pojasniti koji su dijelovi računala i kako su povezani te koje vrste softvera postoje. Radionica će se održati od 12:00 do 14:00 sati.

Europski tjedan programiranja pokrenuli su 2013. Mladi savjetnici za Digitalnu agendu Europe (engl. Young Advisors for the Digital Agenda Europe). Europska komisija podupire Europski tjedan programiranja u okviru svoje strategije za jedinstveno digitalno tržište, a u Akcijskom planu za digitalno obrazovanje Komisija posebice potiče škole da se pridruže inicijativi. Cilj je do 2020. godine doseći do 50 % svih škola u Europi.

Zahvaljujemo organizatorima i nastavniku Tataru na organiziranju ove korisne radionice za naše učenike.

Komentari su
isključeni

Kako bismo bili u skladu s novom Općom odredbom o zaštiti podataka ažurirali smo našu politiku privatnosti i upotrebe kolačića. Kolačiće koristimo kako bismo mogli ispravno prikazati sadržaj i analizirati korištenje web stranice.

U svakom trenutku možete blokirati kolačiće pomoću odgovarajuće postavke web preglednika. Ukoliko blokirate kolačiće, upotreba ove web stranice možda neće biti u potpunosti moguća.

Želite li saznati više o privatnosti i kolačićima, molimo Vas da pročitate Pravila privatnosti i Postavke kolačića.