III. FESTIVAL KLASIČNIH JEZIKA I ANTIČKE CIVILIZACIJE

Objavljeno: 30. ožu. 2019

  |  Ključne riječi: , , , ,

III. Festival klasičnih jezika i antičke civilizacije održao se u Skradinu od 22. do 24. ožujka 2019. Sudjelovalo je dvadesetak škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Slovenije.

Na Festivalu klasičnih jezika profesori i učenici svojim maštovitim predstavama predstavili su bogatstvo i ljepotu klasičnih jezika i vrijednu antičku baštinu. Organizator i predsjednik društva klasičnih filologa Tonći Maleš, prof. tom je prigodom izjavio: ”Želja nam je proslaviti ne samo spomen silne kulturne baštine Grka i Rimljana koja nas je i prije našega dolaska na tlo koje nazivamo Lijepom Našom predodredila za europsku kulturu, nego i živu budućnost te baštine utjelovljenu u našim učenicima.”

Nastavnica Rakić organizirala nas je po prvi put za odlazak i sudjelovanje na Festivalu. Dojmovi su isključivo pozitivni – uz obećanje: „Vidimo se dogodine!“

Festival se održao pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske.

 

Komentari su
isključeni

Kako bismo bili u skladu s novom Općom odredbom o zaštiti podataka ažurirali smo našu politiku privatnosti i upotrebe kolačića. Kolačiće koristimo kako bismo mogli ispravno prikazati sadržaj i analizirati korištenje web stranice.

U svakom trenutku možete blokirati kolačiće pomoću odgovarajuće postavke web preglednika. Ukoliko blokirate kolačiće, upotreba ove web stranice možda neće biti u potpunosti moguća.

Želite li saznati više o privatnosti i kolačićima, molimo Vas da pročitate Pravila privatnosti i Postavke kolačića.