ROĐENDANSKI TJEDAN GIMNAZIJE BUČAR

Objavljeno: 08. ožu. 2020

  |  Ključne riječi: , , , , , ,

Privatna sportska i jezična gimnazija „Franjo Bučar“ ime je dobila po ocu hrvatskog sporta, a osnovana je 29. veljače 2012., u olimpijskoj godini.

Kao i Olimpijske igre, i mi se za proslavu rođendana okupljamo svake četiri godine i prošli smo tjedan proslavili „drugi“ rođendan!

Ovu proslavu rođendana Gimnazije organizirali smo kroz tjedne radionice i učenja o Franji Bučaru, ali i kroz igru i fizičku aktivnost. U tome smo surađivali s Hrvatskim športskim muzejom.

U srijedu, 26. veljače, za naše smo učenike u školu dopremili i otvorili pokretnu izložbu FRANJO BUČAR (25. studeni 1866. – 26. prosinac 1946.) koja je nastala povodom dodjele Državne nagrade za sport Franjo Bučar. Zahvaljujemo se kustosici Martini Vargek koja je organizirala i otvorila izložbu u našoj školi ispričavši nam nepoznate detalje Bučarova života. Iz Osobnog fonda Franje Bučara Hrvatskog športskog muzeja saznali smo o njegovom pedagoškom radu, tečaju za učitelje gimnastike, aktivnostima u Hrvatskom sokolu, sportovima koje je „donio“ u Hrvatsku te olimpijskoj djelatnosti kroz članstvo u Međunarodnom olimpijskom odboru.

Petak je bio rezerviran za dvije torte povodom 2. rođendana i 8 društvenih igara, koliko godina naša škola uistinu obilježava. Na kraju dana jedan je učenik rekao: „Meni se ne ide iz škole.“

U srijedu, 03. ožujka, povodom zatvaranja rođendanskog tjedna, bili smo na izložbi „Igra sporta i umjetnosti“ u Domu hrvatskog društva likovnih umjetnika (Meštrovićev paviljon) koja je nastala u suradnji Hrvatskog športskog muzeja, Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Akademije likovnih umjetnosti.

Ali, prije izložbe imali smo čast i zadovoljstvo sudjelovati u radionici „BUČAROVE IGRE ZA DRUŠTVA I ŠKOLE“. S vježbama Bučarova doba upoznao nas je poznati prof. kineziologije Čedo Josipović, a potporu našim mladim sportašima i učenicima došli su pružiti Danira Nakić-Bilić, ravnateljica Muzeja te Stojko Vranković, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza.

Hvala svima koji su nam pomogli i veselili se s nama povodom rođendana Gimnazije BUČAR!

Komentari su
isključeni

Kako bismo bili u skladu s novom Općom odredbom o zaštiti podataka ažurirali smo našu politiku privatnosti i upotrebe kolačića. Kolačiće koristimo kako bismo mogli ispravno prikazati sadržaj i analizirati korištenje web stranice.

U svakom trenutku možete blokirati kolačiće pomoću odgovarajuće postavke web preglednika. Ukoliko blokirate kolačiće, upotreba ove web stranice možda neće biti u potpunosti moguća.

Želite li saznati više o privatnosti i kolačićima, molimo Vas da pročitate Pravila privatnosti i Postavke kolačića.