(SU)FINANCIRANJE MEĐUMJESNOG PRIJEVOZA 2016

Objavljeno: 01. ruj. 2016

  |  Ključne riječi: , , , , , , , , ,

zet1

Odluka o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju rujan-prosinac 2016. godine.

 
Na 36. sjednici Vlade Republike Hrvatske ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar kazao je da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u razdoblju rujan – prosinac 2016. godine nastavlja s programom sufinanciranja redovitih učenika srednjih škola. Sredstva za sufinanciranje troškova međumjesnog javnog linijskog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za razdoblje rujan – prosinac 2016. godine osigurana su u Državnom proračunu za 2016. godinu.

Pravo na sufinanciranje 75 posto troškova međumjesnog javnog prijevoza, kao i u prethodnom razdoblju, ostvarivali bi učenici koji su u školskoj godini 2016./2017. upisali i redovito pohađaju srednju školu, koji kupuju mjesečnu učeničku kartu za autobus ili vlak, a kojima udaljenost od adrese prebivališta odnosno boravišta do adrese škole iznosi više od 5 kilometara.

Učenicima koji su članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade ili pomoći za uzdržavanje, sukladno propisu kojim se uređuje područje socijalne skrbi financirat će se 100 posto cijene mjesečne učeničke karte.

 

Preuzmite dokumente za više informacija:

Komentari su
isključeni