TESTIRANJE ZA EUROPSKI CERTIFIKAT

Objavljeno: 21. stu. 2017

  |  Ključne riječi: , , , , , ,

 
Euroclassica latina (ECCL) međunarodno je natjecanje u poznavanju latinskoga jezika i rimske kulture koje se provodi istovremeno u svim zemljama Europske Unije, u 25 europskih zemalja pod pokroviteljskom Vijeća Europe.

Asocijacija europskih udruga profesora klasičnih jezika (EuroClassica) u suradnji s Hrvatskim društvom klasičnih filologa (HDKF) i ove godine organizira testiranje za Europski certifikat za klasične jezike (ECCL) na temelju standardiziranoga Europskoga kurikul(um)a za klasične jezike (ECFRCL). Riječ je o diplomama uvrštenima u europski okvir poznavanja klasičnih jezika. Učenici polažu test u vremenskom periodu od 60 minuta. Test se sastoji od originalnog tekst na latinskom jeziku, a ispod su pitanja (gramatika i razumijevanje). Svi testovi su višejezični, na engleskom, hrvatskom. U rješavanju ispita sudjeluju učenici iz 25 europskih zemalja, a riječ je o testiranju znanja prvog stupnja latinskog jezika.

Diploma prvog stupnja vrijedit će učenicima ukoliko požele studirati fakultete koji traže poznavanje latinskog jezika u nekoj od zemalja članica Europske unije.

Ove će se godine testiranje održati krajem studenoga i to na razini Vestibulum (osnovna razina) za latinski jezik (ELEX). Ispiti su sastavljeni na temelju Europskoga okvira za klasične jezike koji možete naći na adresi www.eccl-online.eu/12.html u sekciji ECFRCL for Latin.

Testiranje ćemo provesti u srijedu, 22. studenoga 2017.
 
Podatci o fondu znanja razine Vestibulum koji testovi pokrivaju nalazi se ovdje:

European Curriculum Framework

Komentari su
isključeni

Kako bismo bili u skladu s novom Općom odredbom o zaštiti podataka ažurirali smo našu politiku privatnosti i upotrebe kolačića. Kolačiće koristimo kako bismo mogli ispravno prikazati sadržaj i analizirati korištenje web stranice.

U svakom trenutku možete blokirati kolačiće pomoću odgovarajuće postavke web preglednika. Ukoliko blokirate kolačiće, upotreba ove web stranice možda neće biti u potpunosti moguća.

Želite li saznati više o privatnosti i kolačićima, molimo Vas da pročitate Pravila privatnosti i Postavke kolačića.